Fortsat stigende marked for ejerlejligheder i København

ejerlejligheder og ejerforeninger

Køb af en ejerlejlighed er både økonomisk og følelsesmæssigt en stor beslutning for de fleste, og en beslutning som rækker flere år frem i livet. Ingen kan svare på, om du gør en god forretning med dit køb, men rettidig omhu kan hjælpe dig bedst muligt i situationen. Det er sælgers marked i øjeblikket, og købere skal se sig godt for. Tjek derfor altid salgspriser på boliga.dk når du søger ejerlejlighed. Du kan søge på det område eller helt specifikt den gade, du søger bolig i. Jeg får i øjeblikket en del henvendelser fra expats, som gerne vil høre lidt generelt om ejendomsmarkedet, køb af lejlighed osv. inden de selv går i krig på markedet. Det assisterer jeg gerne med så de udenlandske købere får forståelse for vores marked her i Danmark, inden de blot hovedløst kaster sig ud i et køb. Tit har udenlandske købere en idé om, hvordan det fungerer, som er hentet et andet sted fra. Husk i den forbindelse på, at det danske ejendomsmarked har sine egne spilleregler, som faktisk ikke ligner dem, de har i udlandet. Og husk også på, at det kan være behov for at søge ministeriet om tilladelse til køb.

Kodeordet er hurtigt og effektivt at forstå køber, at sætte sig ind i ejerforeningens forhold og andre forhold af relevans for lejligheden, at vejlede om økonomien og at effektuere købet. Eller hurtigst muligt fraråde et køb.

Rådgivning samt skøde og refusionsopgørelse er en samlet pakke til et salær på kr. 8.000 inkl. moms.

Rundt om købet svæver også anden usikkerhed, som kan forstyrre nattesøvnen. Pengene er lånt af mor og far, - hvordan sikrer jeg mig, at der ikke skal betales gaveafgift? - vi er ikke gift, men bundet sammen af kærlighed alene, - hvad nu hvis en af os dør eller finder en anden - hvad sker der så med lejligheden?

Afklaring af den type spørgsmål indgår også i den samlede rådgivningspakke. 

Foretrækker du et møde på mit kontor om købet er du velkommen. Ellers plejer vi at kunne klare det over telefonen.

 

Blog 1 - Samejekontrakt

En god samejekontrakt er vigtigt, hvis du køber fast ejendom sammen med andre, det være sig din samlever, familie eller gode venner. Efterhånden som årene går, udvikler man sig i forskellige retning, har forskellig økonomi og indstilling mv., og konflikter kan hurtigt opstå. Da bliver det vigtigt på forhånd at have lavet en køreplan, der giver begge parter mulighed for at komme ud af samejet og videre på en rimelig og ordentlig måde.

 

Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale, hvis du har planer om at købe en ejendom sammen med nogle andre, eller hvis du er i den situation, at din samejekontrakt er åben for fortolkning.

Til forsiden

Kontakt

Advokatfirmaet
Marina Andersen

Solsortvej 48

2000 Frederiksberg

Email. man@marinaandersen.dk
Mobil tlf. 21 70 01 17