Hvilke vilkår skal vi aftale - og hvor ligger grænserne?

Lejeret

At bo til leje eller at drive virksomhed fra lejede lokaler giver på nogle punkter en friere retsstilling. På nogle punkter - særligt inden for boliglejeretten - er man dog mere bundet. Oftest er det vigtigt at finde ud af, hvad der udgør sædvanlige aftalevilkår og hvad der falder uden for normen. Først der kan man sammenligne lejemål og se sine muligheder.

Havnekiosken i Vallensbæk Havn røg forrige år ud i et større juridisk tovtrækkeri om den lejekontrakt, forretningen hviler på. Sagen handlede blandt andet om, hvordan opkrævning af leje kunne finde sted da kommunen som ny ejer overtog lejemålet. Heldigvis vandt vi, også i landsretten, og Havnekiosken og sommerens is er sikrede.

Men - der er ofte meget på spil i erhvervslejeforhold - og det var der også her.

Derfor handler det i erhvervslejeforhold om at se detaljerne, forstå kontrakten og de mange tillæg, der opstår, fordi en forretning udvikler sig løbende.

Det er i en del sager, jeg har set på, udskiftning i ejerkreds på enten udlejer eller lejer-siden, der skaber usikkerheden om det aftalte og om retsstillingen i det hele taget. Så husk altid at gemme kontrakter, tillæg, mails, fotos osv. for dit lejemål og notér, hvad der sker løbende. Det er ikke nødvendigvis de klogeste der vinder - det er oftere dem med dokumentationen i orden.

 

 

 

 

Til forsiden

Kontakt

Advokatfirmaet
Marina Andersen

Solsortvej 48

2000 Frederiksberg

Email. man@marinaandersen.dk
Mobil tlf. 21 70 01 17